Roskaton vaalikampanja

Roskaton vaalikampanja

Kuinkahan iso prosentti vaalimainoksista päätyy suoraan roskikseen? Toivottavasti ainakin omani. Ainoa printtimainokseni näissä vaaleissa on nimittäin biojätepussi, johon teesini on painettu molemmin puolin.

En ole ollut aiemmin eduskuntavaaliehdokkaana, mutta olen toki jakanut muiden vaalimainoksia. Jakamisen päätyttyä on masentavaa löytää nurkan takana oleva roskis täynnä juuri jakamaansa mainosmateriaalia. Voiko heti pois heitettävää vaalimainosta turhempaa tavaraa ollakaan? Vuoden turhake -kilpailuunhan ne kuuluisivat.

Lähdettyäni ehdokkaaksi painiskelin tämän ongelman kanssa ja tuntui siltä, että haluan jättää kaikki mainokset painamatta, kunnes tajusin – biojätepussihan sopii tähän tarkoitukseen kuin nenä päähän. Jos vaalimainos on kuitenkin matkalla roskikseen, niin näinhän se on kaikken kätevintä. Ehkä joku vielä tavaa kotonaankin teesejäni biojätepussin kyljestä.

En aio kampanjassani muutenkaan tuottaa mitään materiaalia, jolle ei olisi jälkikäteen jotain hyötykäyttöä. Vaalikassaani kartutan krääsän myymisen sijaan kauppaamalla kokonaisia aurinkopaneelijärjestelmiä ja itse kuntopyörällä polkemaani polkusähköä polkuhintaan. Pohdimme graafikkoni kanssa myös jotain roll-upin korvaajaa, mutta emme keksineet mitään. Niinpä roll-upit saivat jäädä painamatta kokonaan. Eipähän tarvitse vaalien jälkeen miettiä, saako miten ne kierrätetään.

Jos haluat biojätepussejani kotiisi tai jaettavaksi ystävillesi ja naapureillesi, niin ota yhteyttä. Alapuolelta löydät vielä videon vaalikassaani kerryttäneiden aurinkopaneeleiden asennuksesta sekä kuntopyörästäni, jolla tuotan sähköä myytäväksi.

 

Kommentoi

commentoi