Pakko tehdä yhteistyötä?

Pakko tehdä yhteistyötä?

10959679_10152595036745877_7324831808212341464_n

Keskusta-risteilykö voimaannuttava? Viisi minuuttia kotiin paluun jälkeen.

Keskustan vaalistartti Itämeren aalloilla on ohi. Iltalehti uutisoi, että meitä ”innokkaita keskustalaisia lillui Suomenlahden pomppuisilla aalloilla” yli 1800. Vaalistartin oli tarkoitus olla voimaannuttava. Hyvässä seurassa ei kuitenkaan malttanut edes kunnolla nukkua, joten voimaannutetut miehet taintuivat kotiin tultuaan unten maille jo ennen ulkovaatteiden riisumista.

Risteilyltä päällimmäiseksi tunnelmaksi jäi ilo siitä, että saan olla parantamassa maailmaa joukkueessa, joka nauttii yhteistyöstä – myös toisin ajattelevien kanssa. Juha Sipilä muistutti vaaliohjelmaamme esitellessään, että koko oppositiokauden ajan ohjenuorana on ollut, että hallituksen toimia ei arvostella, ellei oma ratkaisumallimme ole parempi. Joukkueemme onkin onnistunut löytämään kilpailijoittemme toiminnasta paljon inspiraatiota omaan toimintaamme.

Lukioiden vaalipaneeleita Helsingissä kiertäessäni olen törmännyt väitteeseen, että nykyinen hallitus epäonnistui, koska siinä eri tavoin ajattelevien ”oli pakko tehdä yhteistyötä” toistensa kanssa.

Yhteistyössä on voimaa. Poljimme Terhi Peltokorven kanssa sähköä äänentoistolaitteisiin yhteisessä kampanja-avauksessa.

Yhteistyössä on voimaa. Poljimme Terhi Peltokorven kanssa sähköä äänentoistolaitteisiin yhteisessä kampanja-avauksessamme.

Tuo ajattelutapa on minulle vieras. Suomalaisen politiikan hienous voisi olla juuri siinä, että me SAAMME tehdä yhteistyötä eri tavoin ajattelevien kanssa. Kyse ei ole pakosta vaan etuoikeudesta. Uudet ideat syntyvät uteliaisuudesta ymmärtää erilaisuutta.

Eroaako Keskustan joukkue muista juuri tässä? Miksi politiikassa pitäisi kaivaa kilpailijoista esiin vain heidän puutteitaan ja virheitään? Entä jos tutkisimmekin kilpailevan puolueen vaaliohjelmaa ennen kaikkea saadaksemme siitä uusia ideoita ja inspiraatiota omaan ajatteluumme?

Teenkin kaksi vaalilupausta keskustalaisessa yhteistyön hengessä:

Jos unohdan vaalilupaukseni, niin muistutathan minua niistä.

Kommentoi

commentoi