Miten itse tehdyt isot vaalimainokseni päätyivät Linnunlauluun?

Miten itse tehdyt isot vaalimainokseni päätyivät Linnunlauluun?

Ahkerat junamatkailijat ovat saattaneet huomata Helsingin ja Pasilan väliselle rataosuudelle Linnunlauluun ilmestyneet valtavat mainokseni. Töölönlahden ympäri lenkkeilevät ovat puolestaan saattaneet huomata ”Itsekkyyden Muistomerkin” vieressä olevan itse maalatun vaalimainokseni. Miten ne sinne päätyivätkään?

Vuonna 2005 sain yllättävän puhelinsoiton. ”Me ollaan Eero Paloheimon kanssa juteltu, että sinähän olet vihreämpi kuin Vihreät…” Suunnilleen näillä sanoilla alkoi puhelu, jonka soittajana oli Aulis Junes. Aulis on ympäristöliikkeen vanha pioneeri, koijärveläisiä. Hän on ollut keskeisessä roolissa mm. Aseman Lapsien, Walkersin, Nuorisosäätiön ja Helsingin Keskustanuorten perustamisessa. Junes tunnetaan toisinajattelijana, joka on ollut aktiivinen ympäristöliikkeen lisäksi myös päihde- ja vankilatyössä. Tuon puhelun aikana sain kutsun kahville Juneksen kuuluisalle huvilalle Linnunlauluun. Totesimme, että olemme molemmat toimineet samassa tehtävässä, Helsingin Keskustanuorten toiminnanjohtajina. Tästä alkoi vuosia kestänyt ystävyytemme.

Juneksen huvila on ollut jatkuvasti kaupungin hampaissa. Helsinki on yrittänyt jopa oikeuden kautta saada talolle peruskorjausta, mutta hävinnyt kaikki oikeustapaukset Junekselle. Aulis on pitänyt itsepintaisesti kiinni siitä, että hän saa omassa talossaan korjata ja ylläpitää tätä omalla tavallaan. Olen asiasta Auliksen kanssa samaa mieltä. Talo on oikea aarre keskellä Helsinkiä ja sen uumenissa olen itsekin saanut käydä lukuisat kiinnostavat keskustelut politiikasta ja historiasta.

Rikun vaalimainos Itsekkyyden muistomerkin vieressä.

Kun eduskunta vuonna 2010 äänesti uusista ydinvoimaluvista, teetti Greenpeace ison kivisen muistomerkin, johon kaiverettiin kaikkien ydinvoiman puolesta äänestäneiden kansanedustajien nimet. Sille annettiin nimeksi ”Itsekkyyden muistomerkki”. Kun muistomerkin paikkaa mietittiin, sain idean. Soitin Aulis Junekselle ja kysyin, voisiko patsaan tuoda hänen huvilansa tontille. Ja tottakai sen sai tuoda.

Näiden vaalien alla Aulis otti taas yhteyttä. Puhuimme tapojemme mukaan pitkään politiikkaa. Ystäväni Aulis Juneksen ja käsistään taitavan tukiryhmäni avustuksella Linnunlaulua koristaa vaaleihin saakka valtavat mainokseni. Nyt hetken aikaa vaaleihin asti, Itsekkyyden muistomerkin vieressä oleva mainokseni muistuttaa, että parempaakin energiapolitiikkaa on tarjolla. Kun vaalit ovat ohi, näistäkään mainoksistani ei jää jäljelle roskaa, sillä mainokset on suunniteltu niin, että ne soveltuvat Auliksen käyttöön mm. polttopuiksi. Teemani roskattomasta kampanjasta kantaa siis aina biojätepusseista suurimpiin mainoksiini.

Kommentoi

commentoi