Lehtivihreä Riku Eskelinen

Lehtivihreä Riku Eskelinen

Vihreät teot ja arvot eivät ole vain puhetta, vaan arkisia asioita ja valintoja. Riku elää niin kuin puhuu. Hänen valintojaan on koko elämän ajan ohjannut realistinen näkemys siitä, että maapallon tila huononee ja resurssimme käyvät vähiin. Vuosikymmenen ajan hän on toteuttanut ympäristöaatettaan myös työssään.

Rohkeilla ekologisilla valinnoillaan hän on ajoittain herättänyt hilpeyttä, kuten taittamalla työmatkansa Eurooppaan junalla, vaikka muut kulkisivatkin lentokoneella. Junatyökilometrejä on kertynyt mm. Saksaan, Barcelonaan, Brysseliin, Kööpenhaminaan, Roomaan ja Ljubljanaan. Työmatkoilla myös majoittuminen tuntemattomien sohvilla, välillä vallatuissa taloissa, sujuu ekologisesti. Tämä boheemi valinta ei ole estänyt häntä olemasta seuraavana päivänä huoliteltu ja vakuuttava asiantuntija tavatessaan tärkeitä yritysjohtajia kiillotetuissa toimistoissa.

Perhe niinikään on tottunut ympäristöystävällisiin kulkuvälineisiin: kimppakyytiin, raitiovaunuun, linja-autoon tai junaan. Maalle on mahdollista matkata kyläilemään linja-autolla tai Euroopan perhelomalle junalla. Energiakuntopyörän kantaminen raitiovaunussa vaalireissuilla on Rikulle arkipäivää.

IMG_8975

Riku on ennenkaikkea vahvasti ammattitaitoinen idealisti – ei haihattelija. Hänen vihreytensä on sisäänrakennettua, itsestäänselvää ja ilmeistä olematta kuitenkaan ärsyttävää tai tyrkyttävää. Hän puhuu ja toimii rohkeasti niiden asioiden puolesta, joita pitää oikeina. Äijien saunaillassa hän pilke silmäkulmassa syö soijanakkeja ja luo keskustelua ekoenergiasta. Hän perustelee asiansa selkeästi ja muita mielipiteitä arvostavasti. Hänelle teot eivät ole pelkkiä puheita ja verkostoitumista, vaan hän on valmis tekemään töitä kädet mullassa. Näin hän kykenee periaatteitaan unohtamatta yhteistyöhön niin kovan luokan kapitalistien kuin vanhan liiton luonnonsuojelijakonkareittenkin kanssa.

Ympäristö ja luonnonsuojelu ovat hänelle arvoja itsessään, eikä hän niputa niitä yhteen muiden arvojen tai elämänkatsomusten kanssa.

Sosiaalinen älykkyys tekee hänestä hyvän kuuntelijan ja sovittelijan. Hänellä on kyky kohdata ihmiset tasavertaisina ulkonäöstä, sukupuolesta, suuntautuneisuudesta, sosiaalisesta asemasta tai elämänkatsomuksesta piittaamatta. Monivaiheinen elämänkokemus on opettanut häntä huolehtimaan myös vaikeimmissa elämäntilanteissa olevista.

Ammattitaidon, ekologisuuden ja empaattisuuden lisäksi Riku on ihminen, jollaisen haluaisimme kaikkien vaikuttajien ja johtajien olevan: älykäs, utelias ja innostava! Hänellä on pää täynnä hulluja ideoita tehdä mahdottomasta mahdollinen. Hän pystyy omaksumaan uskomattoman määrän tietoa ja tuo itseään ja ajatuksiaan esille ennen kaikkea tekojensa kautta. Vaatimattomuus, aitous ja rehellisyys ovat uskottavaa ja tekevät vaikutuksen muihin. Riku onkin onnistunut vaikuttamaan jo paljon.

Tällä hetkellä Riku Eskelinen tunnetaan parhaiten energia-asiantuntijana ja Energiaremontti-kampanjan koordinoijana ja kantavana voimana. Hän on kuitenkin vaikuttanut jo kauan mm. WWF:ssä, Suomen luonnonsuojeluliitossa, Helsingin ympäristölautakunnassa sekä aktiivisena ympäristöaloitteiden tekijänä. Rikun tuntien hänen olisi ollut mahdollista perustaa vaikka oma järjestö tai puolue. Tämä ei kuitenkaan ole tärkeää. Energiaremontti-kampanja on osoittanut, että Riku saa mielipiteilleen kannattajia puolueen sisällä – ja yli puoluerajojen.

Sosiaalinen älykkyys tekee Rikusta hyvän kuuntelijan ja sovittelijan.

Sosiaalinen älykkyys tekee Rikusta hyvän kuuntelijan ja sovittelijan.

Vihreän sävyjä on useita, mutta lehtivihreän sävy on lähimpänä Riku Eskelisen poliittista sanomaa. Riku ajaa aidosti ja rehellisesti koko maan etuja, hän soveltuu koko Suomen ja kansamme edustajaksi kuin Suomineito maailmaan.

Nyt on hyvä hetki äänestää puolue-ennakkoluulottomasti yhteisen ympäristömme puolesta. Kuten viherkonkarit Eero Paloheimo ja Aulis Junes ovat todenneet: Riku on vihreämpi kuin Vihreät.

Vieraskirjoittajat: Sonja Alin, Janne Eskelinen, Marjukka Eskelinen, Petri Eskelinen, Johannes Honkala, Suvi Kinnarinen, Susanna Keski-Kuha, Riku Koivuneva, Tommi Kytölä, Markus Manner, Sole Molander, Aini Mylläri, Jukka Paukkeri, Hannu Puustinen, Terhi Suvilehto, Miro Tukiainen, Jarmo Vartiainen ja Anu Vihma

Kommentoi

commentoi