Lapsekkaampi Helsinki

Lapsekkaampi Helsinki

Poliittisesti tärkeimmät päätökset lapsiamme koskien tehdään kunnissa. Kunnissa päätetään lastemme varhaiskasvatuksesta, koulutuksesta, vapaa-ajan toiminnoista ja elinympäristöstä. Maakuntauudistuksen seurauksena yhä isompi osa kuntien tehtävistä liittyy juuri näihin asioihin. Siksi kuntavaalien kärkiteema ovat lapset.

Kotien tukeminen
Me emme halua lastemme kulkevan jalanjäljissämme, vaan vierellämme ja pidemmälle kuin osasimme koskaan itse haaveilla. Lasten tärkein kasvuympäristö on koti. Lapsiperheissä terveyteen, toimeentuloon ja jaksamiseen liittyvät haasteet ovat kaikkein keskeisimpiä.

Kuntapäättäjien tulee pitää huolta siitä, että lapsiperheille on tarjolla riittävästi kohtuuhintaisia asuntoja, mielenterveyspalveluita, sosiaalipalveluita, terveydenhuoltoa ja vaikeissa elämäntilanteissa esimerkiksi kodinhoitopalveluita.

Varhaiskasvatuksen ja koulujen tukeminen
Helsingissä varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilökunta on osaavaa ja tarmokasta.

Oman poikani päiväkotiryhmä on ulkoryhmä, joka käy päiväkodin sisätiloissa vain syömässä ja päiväunilla. Joka päivä ryhmä viettää lähimetsässä aikaa niin paljon kuin mahdollista. Ohjaajat ovat ammattitaitoisia, innostuneita ja mahtavasti läsnä ryhmän lasten arjessa. Toiminta on organisoitu erinomaisesti. Ihmisen luontosuhde kehittyy jo lapsena. Kaupungissa on erityisen tärkeää, että lapset pääsevät ulos metsään, oikeaan luontoon varhaiskasvatuksessa sekä koulussa.

Päättäjien on pidettävä huolta, että varhaiskasvatuksen resurssit ovat riittävät. Päiväkodeissa ja kouluissa tarjottavat ruoan on oltava monipuolista, terveellistä ja ympäristöystävällistä. Kiinteistöjen ja muun ympäristön on oltava laadukkaita ja turvallisia. Erityisen tärkeää on pitää huolta siitä, että osaavaa henkilökuntaa on lapsimäärään nähden aina riittävästi tarjolla. Henkilökunnan koulutuksesta, hyvinvoinnista ja jaksamisesta tulee kantaa myös poliittista vastuuta.

Harrastuksia ja kaupunkitilaa lapsille sekä nuorille
Lapsille ja lapsiperheille suunniteltu kaupunki on ekologinen miellyttävämpi myös aikuisille. Lasten mahdollisuus leikkiä pihoilla ja omalla asuinalueellaan tulee turvata rakentamalla riittävästi autottomia alueita ydinkeskustasta lähiöihin.

Nuorten ja lasten harrastusmahdollisuuksia on tuettava luontoharrastuksista urheiluun ja kulttuurista tekniikkaan. Usealla asuinalueella etenkin nuorten teini-ikäisten turvalliset ajanvietto- ja harrastuspaikat ovat liian vähissä. Kaupungin kannattaa panostaa nykyistä enemmän nuoriinsa.

Kommentoi

commentoi