Keskustan Eskelinen polkee vaalirahaa

Keskustan Eskelinen polkee vaalirahaa

TIEDOTE

Keskustan listalta Helsingistä eduskuntaan pyrkivä Riku Eskelinen rahoittaa eduskuntavaalikampanjansa myymällä kuntopyörällä polkemaansa sähköä. Eskelinen tarjoaa 2 wattituntia (Wh) polkusähköä käyttöön 10 eurolla ja yhden kilowattitunnin (kWh) 5 000 eurolla.

”Myyn energiaa kirjaimellisesti polkuhintaan. Ajatuksenani on kiinnittää samalla huomiota uusiutuvan energian tuotannon eri mahdollisuuksiin. Onneksi meillä on yhä enemmän kestäviä, uusiutuvia energialähteitä hoitamassa energiahuoltoa, eikä meidän tarvitse polkea sähköä”, Riku Eskelinen hymyilee. Polkusähköä Eskelinen myy netissä ja sen voi ladata myöhemmin omaan kännykkäänsä vaikkapa Eskelisen vaalitapahtumista. Lunastamatta jääneen sähkön Eskelinen lupaa lahjoittaa Keskustan vaalivalvojaisiin.

Eskelisen käytössä olevan kuntopyörän avulla polkija voi tuottaa sähköä 50 – 200 watin teholla. Näin energinen polkija voi ladata samanaikaisesti kymmeniä kännyköitä tai sähköistää esimerkiksi äänentoistolaitteet tai LED-valaistuksen vaalitapahtumassa.

Eskelinen on luvannut järjestää kokonaan polkusähköllä sähköistetyn vaalitapahtuman, jos sähköä menee kaupaksi 200 Wh. Kampanjatiimi kykenee rakentamaan tarvittaessa järjestelmän, jolla jopa kaikki Keskustan vaalivalvojaisissa tarvittavat sähköt tuotetaan kuntopyörillä. Siinä tapauksessa kuntopyöriä ja polkijoita tarvitaan toki useampia.

Kuntopyörää polkemassa saatetaan nähdä silloin myös Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja kokenut Paavo Väyrynen, sillä Eskelinen aikoo haastaa nämä polkemaan sähköjä Keskustan virallisiin vaalivalvojaisiin, jos kaupaksi menee 400 Wh.

Riku Eskelinen kertoo kampanjastaan YouTubessa videolla, jossa näkyy myös kuinka kuntopyörällä poljetaan sähköä:

Riku Eskelinen on 36-vuotias ympäristöammattilainen. Hän vetää työkseen Suomen luonnonsuojeluliiton siipien suojassa 34 eurooppalaisen ympäristöjärjestön EKOenergia-verkostoa. Viime vuonna verkosto lanseerasi koko Euroopan kattavan sähkön ympäristömerkin, jota Eskelinen on ollut kehittämässä vuodesta 2009 saakka. Eskelinen on toiminut aiemmin myös muun muassa WWF:n ilmastoasiantuntijana, Pohjoismaiden Keskustanuorten
varapuheenjohtajana, Euroopan liberaalinuorten hallituksen jäsenenä ja Helsingin ympäristölautakunnan jäsenenä.

Lisätietoja:

Riku Eskelinen, eduskuntavaaliehdokas, puh. 050 5727782,
[email protected]

Video on vapaasti median käytettävissä.

Polkusähköä ja muita kampanjatuotteita voi ostaa klikkaamalla alla näkyvää kuvaa

Kommentoi

commentoi