Autoilua 100% uusiutuvilla?

Autoilua 100% uusiutuvilla?

Liikenne tuottaa lähes viidenneksen Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Ylivoimaisesti suurin osa päästöistä on peräisin tieliikenteestä ja henkilöautoista. Lähes kaikki Suomen autojen käyttämistä polttoaineista on fossiilisia ja ulkomailta tuotuja. St1, ABC ja Shell myyvät toki flexifuel-autoihin E85-polttoainetta, josta 85% on tuotettu kotimaisista biojätteistä. Täysin uusiutuvaa ei sekään kuitenkaan ole.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä päätyikin rakentamaan 100% uusiutuvilla kulkevan auton itse. ”Ajatus auton rakentamisesta syntyi jo vuonna 1998, kun mietin, miten voisin päästä henkilökohtaiseen öljyttömään talouteen. Rakensin mökille tuulimyllyperusteisen sähköntuotannon ja puuhakkeella toimivan lämmityksen. Kysymykseksi jäi, miten auton voisi saada toimimaan ilman bensiiniä”, kertasi Sipilä 2007 Kalevalle syytään rakentaa alla olevalla videolla näkyvä häkäpönttöauto.

Onneksi nykyään on yksinkertaisempiakin tapoja hankkia 100% uusiutuvilla toimiva henkilöauto. Normaalin bensa-auton voi muuttaa alle 3.000€ investoinnilla biokaasuautoksi. Biokaasua voi tankata tankkauspisteillä suunnilleen bensiinin tapaan – hinta vain on paljon matalampi. Itse asiassa biokaasu on niin halpaa, että bensa-auton muuttaminen biokaasuautoksi maksaa itsensä takaisin jo 50.000 kilometrin ajon jälkeen. Kaasuautoon käy polttoaineeksi myös maakaasu, mutta se ei ole uusiutuvaa eikä kotimaista. Biokaasu sopii erinomaisesti myös raskaan liikenteen polttoaineeksi.

Biokaasua tuotetaan Suomessa lannasta, kasviperäisistä jätteistä, kaatupaikkakaasuista, jätevesistä ja biojätteistä. Jyväskylän yliopiston Hanne Tähden ja Jukka Rintalan mukaan kotimainen biokaasu riittäisi peräti 650.000 auton polttoaineeksi. Sen työllistävä vaikutus jäisi kokonaan kotimaahan hajautuen moniin pieniin yrityksiin ympäri maan.


Seuraavan hallituksen on luotava Suomelle selkeä polku kohti 100% uusiutuvilla toimivaa liikennejärjestelmää. Siihen tarvitaan hurjasti sähköautoja, paljon liikennetarpeen vähentämistä, kevyen liikenteen ja julkisen liikenteen edistämistä sekä sopiva ripaus biokaasua. Sellainen liikennejärjestelmä on myös kansantalouden kannalta paljon nykyistä parempi. Nykyisestä lähes täysin tuontipolttoaineista riippuvasta liikennejärjestelmästä voidaan siirtyä paikallisista uusiutuvista energialähteistä voimansa saavaan liikenteeseen.

Yksi oman elämäni suurista valinnoista on autottomuus. Se ei kuitenkaan ole kaikille mahdollista. Siksi ehdotan, että seuraava hallitus tekee seuraavat toimenpiteet:

  • Luodaan Suomelle tiekartta, joka vie meidät 100% uusiutuvilla toimivaan liikennejärjestelmään.
  • Poistetaan autovero, käyttövoimavero ja ajoneuvoveron perusvero täyssähkö- ja kaasuautoilta määräajaksi.
  • Lasketaan liikennebiokaasun arvonlisävero 13%:iin.
  • Luodaan investointitukijärjestelmä biokaasun tankkauspaikoille ja jalostuslaitoksille sekä sähköautojen pikalatausasemille.
  • Hankitaan valtion käyttöön vain kaasu- ja sähköautoja. Tästä poiketaan ainoastaan erityisesti perustelluista syistä esimerkiksi tankkausmahdollisuuksien puutteen vuoksi.
* Jaa mielipide Twitterissä klikkaamalla Twitter ikonia


Kommentoi

commentoi